Renault Alpine A610 Turbo

Halverwege jaren tachtig was het tijd voor iets nieuws bij het bedrijf in Dieppe zodat de toekomst zeker gesteld kon worden. De nieuwe Alpine werd gemaakt als opvolger van de A310 en kreeg flink wat bemoeienis mee van Renault omdat de grote fabrikant over veel meer geavanceerde computers beschikte. Net als in de A310 werd de motor achterin geplaatst en beschikte het nieuwe model over twee krappe zitplaatsen achterin. Daarnaast groeide deze flink ten opzichte van zijn voorganger wat vooral de interieurruimte ten goede kwam. Door de inbreng van Renault werd de deze ook veel stijver en meer aerodynamisch.

In 1991 verscheen de A610 als doorontwikkeling, te herkennen aan onder andere de klapkoplampen. De PRV motor achterin bleef, echter deze keer vergoot naar 3 liter inhoud waardoor deze nu 250pk leverde.

Renault Alpine A610 Turbo

Deze Renault Alpine A610 Turbo uit 1994 wordt te koop aangeboden in eigen land door Classic Youngtimers Consultancy en werd nieuw geleverd in Duitsland. Met zijn felgele lak “Jaune” en slechts 27.248km op de teller is dit een unieke verschijning, sowieso al door het lage productieaantal van 751 stuks.

Volgens de verkoper is de Alpine altijd goed onderhouden, het prijskaartje vermeldt 53.500 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Alpine!

Tags from the story
One reply on “Renault Alpine A610 Turbo”

Comments are closed.