Peugeot 504 Ti Cabriolet

Traditiegetrouw werkte Peugeot samen met de Italiaanse ontwerper Pininfarina voor hun meer exclusieve modellen. In het voorjaar van 1969 verschenen voor het eerst de Peugeot 504 Coupé en Cabriolet van de hand van de meester. Technisch diende de minder exotische 504 Sedan als basis, echter werd de wielbasis ingekort naar 2,55 meter. Motorisch werden zowel vier- als zescilinders toegepast variërend van een 1.6 liter tot een 2.7 liter. De productie van de aandrijving en het onderstel van beide modellen vond plaats in de fabriek van Pininfarina in Turijn. Vanaf daar werden de halffabricaten per trein vervoert naar de Peugeot fabriek in Sochaux waar de verdere assemblage plaatsvond. Gedurende de veertien productiejaren tot en met 1983 zijn er de nodige wijzigingen doorgevoerd, uiterlijk vooral te onderscheiden aan de lampen en de bumpers. Vandaag de dag ogen de 504 Coupé en Cabriolet nog steeds erg fraai en lijkt het een tijdloos ontwerp te zijn.

Peugeot 504 Ti Cabriolet

Deze groene Peugeot 504 Ti Cabriolet uit 1978 wordt te koop aangeboden in Duitsland door Thiesen Autmobile Raritäten. De chique flaneermachine heeft geruime tijd in Frankrijk rondgereden, de bodem zou een keer volledig gestraald zijn en als nieuw zijn.

Peugeot 504 Ti 07

De algehele staat wordt omschreven als eersteklas en origineel, de kilometerstand wordt helaas niet opgegeven in de advertentie behalve de vermelding dat er schaars met de Peugeot gereden is. Het prijskaartje vermeld een stevige € 38.500.

Deel hieronder je mening over deze Peugeot!

Tags from the story
0 replies on “Peugeot 504 Ti Cabriolet”