Lamborghini Jalpa 3.5 Targa

De Lamborghini Jalpa, een ontwerp van Bertone, werd in 1981 geïntroduceerd als opvolger van de Lamborghini Silhouette en was ontworpen als betaalbaar alternatief voor de legendarische Countach. Met een 3.5 liter V8 achter de voorstoelen die 255pk leverde was de Jalpa iets langzamer dan zijn grote broer. De Jalpa was niet geheel onverdienstelijk met een productieaantal van 419 exemplaren. Echter toen Chrysler de Italiaanse autobouwer overnam besloot men in 1988 de productie te stoppen vanwege teruglopende verkopen.

Lamborghini Jalpa 3.5 Targa

Deze Lamborghini Jalpa 3.5 Targa uit 1987 in sinister zwart met goudkleurige velgen wordt te koop aangeboden door Silverstone Auctions. Volgens de verkoper gaat het om een uitstekend onderhouden exemplaar met een goede uitrusting. Zo beschikt de Jalpa over airconditioing, elektrische ramen en een Alpine stereo. De auto is een keer zeer professioneel voorzien van een nieuwe laklaag.

Lamborghini Jalpa 3.5 Targa 01

De teller geeft een extreem lage stand aan van 740km, echter zou deze vervangen zijn bij een stand van 5.000km. Alsnog erg weinig ervaring dus. Het grootste deel van zijn bestaan bracht de Lamborghini door in Amerika tot de huidige Britse eigenaar deze importeerde. De auto zou altijd met zeer veel liefde en oog voor detail zijn onderhouden waardoor het waarschijnlijk één van de beste exemplaren is die de markt momenteel biedt. Deze absolute must have voor de Lamborghini verzamelaar wordt geschat tussen de ongeveer €  76.400 en € 89.000.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Jalpa 3.5 Targa”