Ferrari F40

De Ferrari F40 is de ultieme posterauto met zijn ruige looks. De F40 werd gebouwd om het 40-jarig bestaan van het Italiaanse merk te vieren maar moest vooral een statement worden voor alle knowhow die Ferrari in huis had om een auto snel te laten gaan. Destijds leefde Enzo Ferrari nog en bekend is dat hij de nodige invloed op de ontwikkeling van de F40 heeft uitgeoefend. Het was de eerste productie auto waar composietmaterialen werden toegepast, iets wat Ferrari ook toepaste op haar Formule 1 auto’s. Onder de enorme achterklep ging een 3 liter V8 middenmotor schuil die dankzij twee turbo’s het tot 487pk schopte. Deze zat gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De sprint naar de 100 km/u werd voltooid in 3,8 seconden, de topsnelheid bedroeg 324 km/u! Daarmee was de F40 de snelste productie auto in zijn tijd, en dus ook sneller dan de Porsche 959.

Er zouden uiteindelijk 1.337 stuks de fabriek verlaten. Vanaf het eerste moment is de F40 een veelgezochte verzamelauto. De prijzen hebben enkel een stijgende lijn laten zien waarbij prijzen van boven een miljoen Euro op dit moment zelfs haalbaar zijn.

Ferrari F40

Deze Ferrari F40 wordt in Nederland te koop aangeboden door Liberty Cars Classics. In 1998 werd in 1991 nieuw geleverd in Italië en in 1998 naar Japan geëxporteerd, daar in het verre oosten heeft de auto twee eigenaren gekend voordat deze weer naar Europa werd gehaald. Op dat moment was de F40 al in een erg goede staat, een aantal kleine puntjes werd gevonden waaronder een lekke benzinetank.

 

Daarop is besloten de Ferrari bij de dealer af te leveren waarbij werkelijk alles is nagelopen, daarbij is de motor volledig gereviseerd. Ook zaken als de versnellingsbak, turbo’s, uitlaat, remmen etc. zijn vernieuwd. De verkoper geeft dan ook aan dat deze in 100% goede technische staat verkeert. Het prijskaartje vermeldt 1.299.000 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!

Tags from the story
2 replies on “Ferrari F40”

Comments are closed.