Porsche 356 A Speedster

De Porsche 356 Speedster is volgens velen één van de meest begeerlijke modellen die het Duitse merk heeft voortgebracht. De Speedster werd in 1954 geïntroduceerd nadat de Amerikaanse importeur, Max Hoffman, kansen zag voor een goedkopere, spartaanse open sportauto. Met zijn lage voorruit die verwijderd kon worden voor het geval je het circuit op wilde in het weekend, minimalistische kuipstoeltjes en softtop werd de Speedster een instant verkoopsucces. Ironisch genoeg werd dit instapmodel één van de meest gezochte klassiekers door verzamelaars.

Porsche 356 A Speedster

Deze knalrode matching-numbers Porsche 356 A Speedster wordt in eigen land te koop aangeboden door Renes Collectables.  Zoals bij veel Speedsters het geval is werd dit exemplaar nieuw geleverd in de USA. Het was Max Hoffman in New York die de auto uitleverde in mei 1957, sindsdien heeft deze slechts drie eigenaren gekend.

Porsche 356 A Speedster 06 Porsche 356 A Speedster 05

Porsche 356 A Speedster 02 Porsche 356 A Speedster 07

De eerste eigenaar bestelde de auto met comfort stoelen, de tweede eigenaar heeft deze vervangen door de originele kuipstoelen. Het betreft een niet gerestaureerd exemplaar, overigens zonder de looks van de latere “barn finds”. Het feit dat de auto zichtbaar gebruikt is maakt zijn voorkomen alleen maar aantrekkelijker. De body zou perfect zijn, zo zijn de passingen erg goed, komen alle panelen overeen met het chassisnummer en zijn er geen sporen van schade of plamuur. De Speedster wordt geleverd met een originele handleiding, enkele papieren van onderhoudsbeurten en Europese papieren. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
One reply on “Porsche 356 A Speedster”

Comments are closed.