Lotus 47 GT

Op basis van de Lotus Europa ontwikkelde het Engelse bedrijf een killer competitie- auto, de Lotus 47 GT, voor homologatie in de Group 4 voor deelname aan de 24 uurs van Le Mans en de 6 uurs race op Brands Hatch.

Lotus 47 GT

Deze Lotus 47 GT uit 1968 wordt te koop aangeboden in Engeland via Classic Driver. De auto is in april dat jaar geleverd aan Paul Kerridge die er tot eind jaren ’60 in de U.K., Duitsland, Nederland en Zweden de circuits mee onveilig maakte. In die periode kwam de auto regelmatig voor in magazines die verslag deden van de diverse overwinningen. Zo’n beetje alle verslagen, papieren en logboeken zijn door de jaren heen bewaard gebleven en bestaat uit een flink aantal kilo’s papier.

Lotus 47 GT 05

De Lotus is in Zweden naar de hoogste standaarden gerestaureerd door Bo Johanssen, daarbij zijn alle componenten vervangen of opnieuw opgebouwd. Ook dit proces is weer uitstekend gedocumenteerd. Tijdens de restauratie bleek ook dat de auto nooit betrokken is geweest bij een ongeval, bijzonder voor een competitie-auto. In 2012 kwam de 47 GT weer terug naar zijn geboortegrond en werd deze afgeleverd bij Classic Performance Engineering om de auto te prepareren voor het rijden van historische races. Daarna bleek de Lotus zeer snel en competitief. Omgerekend kan je deze coole Lotus meenemen voor ongeveer 208.500 Euro.

Deel hieronder je mening over deze Lotus!

Tags from the story
0 replies on “Lotus 47 GT”