Peugeot 504 Ti Break Riviera

Deze Peugeot 504 Ti Break Riviera is een unieke auto gebouwd naar een model dat nooit het productiestadium heeft gehaald. Van 1968 tot 1983 werd de 504 geproduceerd en is daarmee één van de grootste successen geweest van Peugeot. Vooral de door Pininfarina ontworpen elegante en tijdloze Coupé en Cabriolet zijn gewilde klassiekers geworden.

Pininfarina verraste het publiek door in oktober 1971 op de Autosalon van Parijs een Peugeot 504 Shooting Break te presenteren met de naam Riviera. Peugeot besloot daarop de auto in productie te nemen, zelfs de brochure was al gedrukt. Echter op het laatste moment werd besloten de introductie niet door te zetten om onduidelijke redenen. In 1972 zou de Riviera voor het laatste getoond worden op de Autosalon van Barcelona. Wat er met dit prototype is gebeurd is niet zeker, het gerucht gaat dat deze in bezit is van een Spaanse verzamelaar. Onder liefhebbers is dit een veelbesproken mysterie.

Deze Peugeot 504 Break Riviera betreft een one-off replica van het hierboven beschreven prototype van Pininfarina en wordt nu te koop aangeboden in Duitsland. De eigenaar heeft de auto in 2004/2005 op basis van een 504 Coupé uit 1978 om laten bouwen. Omdat de oorspronkelijke Riviera in 1971 werd gepresenteerd wijken de voor- en achterlichten af van het origineel. De Riviera in bruin metallic heeft 218.214km op de teller staan. Overigens was het origineel blauw van kleur.

De laatste eigenaar heeft de Riviera de laatste jaren als daily driver gebruikt waardoor er na de ombouw wel wat gebruikssporen zijn ontstaan. Voor een optisch perfecte auto dient er nog wel wat werk verricht te worden. De prijs is € 22.000 wat overeen komt met een 504 Cabriolet in top staat. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Peugeot 504 Ti Break Riviera”