MG X-Power SV-R

De MG XPower SV-R is geproduceerd tussen 2003 en 2005 en was gebaseerd op de Qvale Mangusta, voorheen de De Tomaso Biguà. De basis werd in Modena (Italië) gemaakt waarna verdere assemblage plaatsvond in Longbridge (Engeland) door MG Rover. Slechts 82 stuks hebben de fabriek verlaten, meer zat er niet in vanwege tegenvallende verkopen.

Hoe kwam deze Brits-Italiaanse samenwerking tot stand? MG Rover nam Qvale Automotive Srl in Italie over en richtte meteen een nieuw bedrijf op, genaamd MG X80 Ltd., met als doel een MG te ontwikkelen op basis van de Qvale Mangusta. De Qvale werd gekozen als basis mede omdat deze reeds voor de Amerikaanse markt was gehomologeerd wat bijdroeg aan een soepele start en een kortere ontwikkeltijd. Slechts 300 dagen heeft het ontwikkelen van het productiemodel in beslag genomen.

In 2001 werd voor het eerst een concept getoond, de MG X80. Echter de reacties van het publiek op het ontwerp waren teleurstellend. Daarop besloot ontwerper Peter Stevens het productiemodel meer agressieve elementen mee te geven. Toen het productiemodel gelanceerd werd kostte de basisversie £ 65.000, de snellere MG X-Power SV-R kostte £ 83.000.

De bodypanelen waren deels van carbonfiber maar ook minder exotische onderdelen werden er gebruikt. Zo werden meerdere interieur- en exterieuronderdelen geleend van Fiat modellen. Zo waren de koplampen afkomstig van een Fiat Punto en de achterlichten van de Fiat Coupe.

De krachtbron was een 324pk leverende 4.6 liter Ford Modular V8. Deze kon zowel aan een handgeschakelde als automatische transmissie gekoppeld worden. De Amerikaanse motor zorgde voor indrukwekkende prestaties, de topsnelheid lag op 265 km/u en een sprint van 0 naar 100 in 5,3 seconden voor de basisversie. De SV-R beschikte een naar 5.0 liter vergrootte motor met 390pk waardoor de sprint van 0 naar 100 werd afgewerkt in 4,9 seconden.

Luister in het filmpje naar het motorgeluid:

Deze MG X-Power SV-R uit 2006 met slechts 8.919km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland door Auto Leitner. Volgens de verkoper verkeert de MG in A1 conditie. De auto zou zijn eerste lak hebben en 100% schadevrij zijn. Op een paar kleine steenslagpuntjes na zijn er geen gebruikssporen te vinden zowel van binnen als van buiten. De laatste beurt heeft plaatsgevonden op 20.10.2009 bij 5.001 km. De prijs? € 75.000. Zie HIER voor de advertentie van Auto Leitner.

Geef hieronder je mening over deze auto!

0 replies on “MG X-Power SV-R”