MG C GT

MG staat vooral bekend om haar sportwagens zoals deze MG C GT uit 1969. De MG C was de 2912CC zescilinder in lijn versie van de MG B en werd geproduceerd van 1967 tot 1969. MG viel onder Morris Motors wat weer in handen was van The British Motor Corporation (BMC). Omdat Austin Motors ook onder BMC viel was er veel kruisbestuiving. Zo was de MG C oorspronkelijk bedoeld als opvolger van de Austin-Healey 3000 maar werd uiteindelijk als het sterkere broertje van de MG B gepresenteerd. De motor van de C beschikte over twee SU-carburateurs en leverde 145pk. Dat gaf de Brit een topsnelheid van 193km per uur en een 0-100 sprint in 10 seconden. Onderhuids waren voor het plaatsen van dit grotere blok de nodige aanpassingen gedaan ten opzichte van de MG B, uiterlijk is de auto te onderscheiden aan de “power dome” op de motorkap. Het model werd zowel als coupé (GT) en roadster geleverd.

Prins Charles is een bekende MG C GT rijder. Hij ontving zijn exemplaar in 1967 en schonk deze aan zijn zoon William dertig jaar later.

De MG C is slechts een paar jaar in productie geweest omdat de verkoop tegenviel. Er zijn totaal 8.999 stuks gebouwd waarvan maar 2.034 in coupé (GT) vorm. De tegenvallende verkoop kwam met name omdat de autojournalisten destijds nogal kritisch schreven over de matige handling door de zware motor voor in de neus. Vandaag de dag is de C echter een gewilde klassieker, mede omdat de matige handling eenvoudig blijkt op te lossen door het monteren van andere banden en kleine aanpassingen aan het onderstel. Ook is het motorblok eenvoudig op te voeren tot wel 30% meer pk’s en koppel.

Deze British Racing Green GT met handbak (met overdrive) en chromen spaakwielen dateert uit 1969 en is nieuw in Zwitserland geleverd. Daar is de auto begin jaren ’90 gerestaureerd, volgens de verkoper verkeerd de auto nog steeds in zeer goede staat. Hij staat te koop bij Imparts in Ede voor € 19.500. Zie HIER voor de advertentie. Een directe link naar de MG was helaas niet mogelijk dus je zal even moeten zoeken op de website.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “MG C GT”