Ford Sierra RS Cosworth

De Ford Sierra werd in 1982 als opvolger van de Cortina en Taunus gepresenteerd en werd direct een verkoopsucces. De Sierra beschikte in tegenstelling tot de meeste concurrenten in die tijd nog over achterwielaandrijving. Er werden ook sportieve versies op de markt gebracht waarvan de XR4i de eerste was, gevolgd door de Cosworth. De XR4i beschikte over een 2.8 of 2.9 liter V6 motor, onder de kap van de Cosworth lag een 2.0 liter turbomotor die 204pk leverde, dat is meer dan 100pk per liter! Technisch kenden beide modellen weinig overeenkomsten. Een goede Cosworth vind je bijna niet meer in originele staat met weinig kilometers.

Ford Sierra RS Cosworth

Deze Ford Sierra RS Cosworth uit 1986 in Diamond White met grijs stoffen interieur wordt te koop aangeboden bij onze Zuiderburen door CarCave met slechts 40.000km.

Ford Sierra RS Cosworth 06

Er wordt door de verkoper geen uitvoerige omschrijving gegeven over de historie en staat van de auto. Echter afgaande op de foto’s lijkt het hier om een zeldzaam goed exemplaar te gaan. De prijs is € 44.000.

Deel hieronder je mening over deze Ford!

Tags from the story
0 replies on “Ford Sierra RS Cosworth”