Audi Urquattro Turbo Edition Spéciale

Audi heeft als mottor ‘Vorsprung durch Technik’ waarbij deze Audi UrQuattro de grondlegger is van hun reputatie als vierwielaandrijver. Eind jaren zeventig stuurde Jörg Bensinger een vierwielaangedreven Volkswagen door de sneeuw en wist Ferdinand Piëch, die op dat moment aan het roer stond van de afdeling voertuigontwikkeling bij Audi, te overtuigen van de commerciële en sportieve mogelijkheden van aandrijving op alle vier wielen. De rest is geschiedenis, na de introductie pakte men meteen de titel in het wereldkampioenschap rally met de Quattro. Voor straatgebruik was de Sport Quattro het ultieme en is inmiddels een veelgezochte en kostbare klassieker. Daarom verleggen veel verzamelaar hun focus naar deze “gewone” UrQuattro waarbij het een uitdaging is een hard en origineel exemplaar te vinden.

Audi Urquattro Turbo Edition Spéciale

Deze Audi Urquattro Turbo Edition Spéciale uit 1988 wordt in Zwitserland te koop aangeboden door Oldtimer Galerie Toffen met slechts 79.500km op de teller. Slechts 200 exemplaren zijn er destijds gebouwd van deze speciale editie. Dit betreft nummer 150, af te lezen aan het schildje op het dashboard.

Audi Urquattro Turbo Edition Speciale 06

Onder de kap ligt de fameuze 2.143cc vijfcilinder turbo die 162pk levert. In 2014 zijn de stoelen opnieuw bekleed, is er een nieuwe waterpomp gemonteerd, een nieuwe koppeling geplaatst, de remmen voor vervangen etc. Volgens de verkoper is de Audi goed gedocumenteerd en bevindt deze zich in een zeer goede staat. Op 11 juni aanstaande zal de Quattro worden geveild, de verwachte opbrengst is nog niet bekend.

Deel hieronder je mening over deze Audi!

Tags from the story
0 replies on “Audi Urquattro Turbo Edition Spéciale”