Ford Mustang Terlingua Racing

Na veel Duitse, Zweedse en Italiaanse merken werd het tijd voor een Amerikaan op THECOOLCARS.nl. Dankzij een tip van Martin kregen wij deze bijzondere Ford Mustang in het vizier.

Van alle modellen van de Amerikaanse divisie van Ford is de Ford Mustang wel de meest legendarische. Mede door films als Bullit, met Steve McQueen in de hoofdrol en de meest spectaculaire achtervolgingsscènes door San Fransisco, werd het model onsterfelijk. Met name de eerste serie (geproduceerd van 1964 tot 1966) en de tweede serie (geproduceerd van 1967 tot 1973) zijn vandaag de dag gewilde oldtimers. De eerste serie staat van begin af aan bekend als “1965 Mustang”. De tweede serie is te herkennen aan het ontbreken van de kenmerkende haaienkieuwen tussen de lampen en de grille. In deze serie werden de zeer bekende varianten geïntroduceerd als de Mustang 428 Cobra Jet uit 1968, de Mustang Mach I uit 1969 en de Mustang 429 Boss uit 1969. Beide series werden zowel als cabrio, coupé en fastback geleverd.

De naam Mustang is ontstaan doordat de ontwerper, John Najjar, fan was van het gevechtsvliegtuig P-51 Mustang. Het werd een succesvol model voor Ford vanwege het sportieve uiterlijk en de relatief lage prijs. In 1964 kostte de auto $ 2.300 wat minder was dan de concurrenten. Omdat de Mustang ook in Nederland goed werd verkocht besloot Ford om de auto ook in Nederland te produceren. Van 1965 tot 1967 liepen er dan ook Mustangs van de band in de Nederlandse Ford Fabriek in Amsterdam.

Het model dat hier te koop wordt aangeboden dateert uit 1967 en is geheel opnieuw opgebouwd naar specificaties van een Terlingua Racing Car. In 1967 bouwde Carrol Shelby (een zeer bekende coureur en later bouwer van raceauto’s) zeven van deze varianten voor de SCCA Trans Am Series in de USA. De naam Terlingua kwam voort uit een plaats in de USA waar Carrol Shelby een kippenboerderij bezat. Van de zeven gebouwde auto’s zijn er nog maar drie stuks van overgebleven. De auto die hier wordt aangeboden is gebaseerd op nummer 17 van de Trans Am kampioen Jerry Titus. De Yank heeft 54.823km gelopen en beschikt over een 4,7 liter achtcilinder motor met 476pk! De prijs? € 44.950.

Zie HIER voor de advertentie op Marktplaats.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
,
0 replies on “Ford Mustang Terlingua Racing”