Porsche 911 Carrera 4S 993

Deze Porsche, ook wel bekend onder de interne benaming 993, wordt door de puristen als de laatste “echte” Porsche 911 gezien omdat het de laatste generatie was met een luchtgekoelde boxermotor achterin. Alle generaties daarna zijn watergekoeld. De 993 werd in 1993, het dertigste levensjaar van de legendarische Porsche, geintroduceerd als opvolger van de 964. Ondanks dat het model direct herkenbaar was als een 911 was de 993 toch een relatief grote stap voorwaarts qua vormgeving. Zoals altijd leidde dat toen ook tot de nodige discussie, echter nu kunnen we constateren dat het één van de meest geliefde en succesvolle modellen uit de 911 range ooit is geweest. Tevens is het één van de meest gewilde 911 modellen onder liefhebbers, zeker in de aanloop naar het vijftigjarig bestaan van de 911 is de prijs van een goede originele 993 met lage kilometerstand flink gestegen.

Technisch droeg de 993 ook behoorlijk wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger met zich mee. Zo was het de eerste 911 met een standaard 6-versnellingsbak, werd er een tweedelige uitlaat toegepast, grotere remmen gemonteerd en kreeg de auto een verbeterde stuurbekrachtiging mee.

HET AANBOD

Deze Porsche 911 Carrera 4S 993 is in relatief beperkte oplage gebouwd van 8.500 stuks en wordt te koop aangeboden in Nederland. De 4S is zo geliefd vanwege de fraaie proporties door de uitgebouwde wielkasten van de Turbo zonder de opzichtige vleugel aan de achterzijde. De 4S ligt 15mm dichter bij het asfalt wat in combinatie met de 18 inch velgen en brede dorpels het tot een perfect plaatje maakt. Het remsysteem en de vierwielaandrijving is tevens afkomstig van de Turbo. Deze auto met bouwjaar 1996 met slechts 118.000km is volgens de verkoper zeer verzorgd en beschikt door zijn bouwjaar over een kortere schakelweg die later om milieutechnische redenen werd aangepast. Ook de kleurencombinatie is erg tijdloos met de zwart metallic lak en zwart leer. De 993 is perfect uitgerust met o.a. automatische climat control, volledig elektrische stoelverstelling, stoelverwarming, elektrisch schuifdak, ruitenwisser achter, boordcomputer en raf-leer. De auto is nieuw in Duitsland verkocht en door de tweede eigenaar meegenomen naar Frankrijk waar de auto tot recente datum is gebleven. Volgens de verkoper is de auto goed onderhouden en zijn alle boekjes en facturen aanwezig. Kortom, een erg cool stukje 911 geschiedenis die je niet vaak in deze staat zal aantreffen. De prijs is € 69.993, hoe toepasselijk! Zie HIER voor de advertentie van Witmer en Odijk.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 911 Carrera 4S 993”