Mercedes-Benz 300SE Heckflosse

De Mercedes-Benz 300SE Heckflosse is het enige type van de W112 serie en werd gebouwd als 4-deurs sedan, verlengde 4-deurs sedan, coupé (2-deurs versie) en een cabriolet. Deze serie was korte tijd het topmodel van het merk met de ster na het stopzetten van de productie van de grote 300d limousine in 1961 tot de introductie van de Mercedes 600 in 1963. Tegelijkertijd was de W112 bijna drie keer zo duur als een W110 190c maar zag er voor een leek hetzelfde uit, dat leidde tot slechte verkoopresultaten. Mercedes antpcipeerde daarop door chromen strips aan te brengen op de gehele wagen en een zeer luxe interieur met veel houtwerk.

Alle modellen beschikten over een luchtveringssysteem, standaard 4-traps automaat en een flink aangepaste versie van de 6-cilinder die in de eerdere 300 en 300SL werd gebruikt. De motor leverde een vermogen van 160pk en later zelfs 170pk waarmee de 300SE een topsnelheid kon bereiken tot 200 km/h.

De bijnaam van de W111 is “Heckflosse”, afgekort “Flosse”, of in het Engels “Fintail” of “Finnie” wat afkomstig is van de vinnen aan de achterzijde van de auto geïnspireerd op de enorme vinnen die toen op Amerikaanse auto’s te vinden waren.

Mercedes-Benz 300SE Heckflosse

Deze Mercedes-Benz 300SE Heckflosse uit 1963 wordt in eigen land te koop aangeboden door Gallery Aaldering. Volgens de verkoper is de Benz enkele jaren geleden vakkundig gerestaureerd en technisch gereviseerd waardoor deze over een zeer solide carrosserie beschikt, dus geen roest en correcte passingen.

 

Duidelijk zichtbaar is dat dit exemplaar geprepareerd is voor rallydoeleinden met onder andere; aangepast remsysteem, verbeterde ophanging, rolkooi, lederen rallystoelen van ABS, aangepast elektrisch systeem en diverse rallyapparatuur zoals een tripmaster. De instapklare auto zou snel zijn met succes hebben deelgenomen aan diverse (in)nationale rally’s. Het prijskaartje vermeldt € 49.500.

Deel hieronder je mening over deze Mercedes-Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz 300SE Heckflosse”