Lamborghini Jarama GTS

De Lamborghini Jarama is een 2+2 grand tourer gebouwd tussen 1970 en 1976, het ontwerp was afkomstig van Bertone-ontwerper Marcello Gandini. Het model diende als opvolger van de Islero die vanwege nieuwe Amerikaanse wetgeving aangepast moest worden. In plaats van evolutie koos Ferruccio Lamborghini voor revolutie op basis van een ingekort chassis van de Islero. De naam was geïnspireerd op het Spaanse Jarama, een regio die bekend stond om haar stierenvechten. Dat er ook een circuit was met de naam Jarama was waarschijnlijk niet geheel toevallig.

Lamborghini Jarama GTS

Deze Lamborghini Jarama GTS uit 1974 met nog geen 50.000km op de teller wordt in eigen land te koop aangeboden door Sam van Dalen, de persoonlijke favoriet van Ferruccio Lamborghini. Dit exemplaar zou een zeer goed gedocumenteerd verleden hebben inclusief een helder overzicht en beschrijvingen van de vorige eigenaren. De kwaliteit van het interieur, exterieur en de techniek is exceptioneel goed volgens de verkoper.

 

Met zijn 365pk sterke V12 is dit nog altijd een serieus snelle auto en bovendien met slechts 150 gebouwde exemplaren in GTS trim uiterst zeldzaam. En omdat deze van stuurbekrachtiging is voorzien ook redelijk eenvoudig te rijden. Voor exact € 200.000 heb je deze coole Italiaanse GT in de garage staan.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Jarama GTS”