Mercedes 220 SB Heckflosse

De Mercedes 200 SB Heckflosse maakt onderdeel uit van de W111 serie en wordt als voorganger gezien worden van de huidige S-Klasse gezien de luxe die met model bood. Vanaf 1959 is het model leverbaar geweest als 4-deurs sedan en later ook als 2-deurs coupe en 2-deurs cabriolet. De sedan zou tot 1968 in productie blijven.

De bijnaam van de W111 is “Heckflosse”, afgekort “Flosse”, of in het Engels “Fintail” of “Finnie” wat afkomstig is van de vinnen aan de achterzijde van de auto geïnspireerd op de enorme vinnen die toen op Amerikaanse auto’s te vinden waren.

Omdat in de typeaanduiding onderscheid met zijn voorganger moest worden gemaakt, de Ponton, werd de “b” aan de naam toegevoegd. Het model was baanbrekend als het gaat om veiligheid, zo was het dashboard bekleed zodat je een zachte landing had bij een ongeluk. Ook was het de eerste auto met een veiligheidsstuur zodat het speereffect voorkomen werd. Daarnaast was de W111 pionier met een veiligheidskooi met geïntegreerde kreukelzone. Onder de kap van de basis W111, de 220 S was een 2.2 liter zescilinder te vinden die 95pk produceerde en de zware limousine een respectabele topsnelheid bezorgde van 160 km/u. De luxere en snellere 220 SB schopte het zelfs tot 110pk en een topsnelheid van 165 km/u. De sprint van de SB van 0 naar 100 duurde 15 seconden. Totaal zouden er 161.119 stuks van de SB geproduceerd worden.

Filmpje!

Deze Mercedes 220 SB Heckflosse uit 1960 heeft slechts twee eigenaren gekend en wordt nu te koop aangeboden in Duitsland. Beide eigenaren zouden er goed op de auto gepast hebben, zo zou deze elke winter geheel schoon in een verwarmde garage gestald zijn en er enkel uit gekomen zijn in de zomers bij mooi weer. Dat verklaart tevens de lage kilometerstand van 110.400. De auto staat volgens de verkoper nog in zijn eerste lak en is geheel roestvrij. Ook de motor een de versnellingsbak zouden in zeer goede staat zijn. Ondanks de 54 levensjaren een bijzonder origineel exemplaar waar je niet snel een tweede van zal tegenkomen. De prijs van deze degelijke Duitser is € 27.400. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes 220 SB Heckflosse”