Ford Mustang Coupe

De Ford Mustang is één van de meest in het oog springende modellen van het Amerikaanse autobedrijf Ford en was leverbaar als cabrio, coupé en fastback. De ontwerper John Najjar was fan van het gevechtsvliegtuig de P-51 Mustang waar dan ook de naamgeving van afgeleid is. Het eerste exemplaar rolde op 17 april 1964 van de productieband en was meteen een verkoophit. Wat de auto zo succesvol maakte was zijn sportieve uiterlijk en zijn lage prijs, namelijk 2300 dollar. Ook verwierf het model grote bekendheid door zijn optreden in films als Bullit met Steve McQueen in de hoofdrol met de meest spectaculaire achtervolgingsscènes door San Francisco. Met name de tweede serie Mustangs, geproduceerd van 1964 tot 1966, is immens populair onder oldtimer liefhebbers. Deze tweede serie is te herkennen aan het ontbreken van de haaienkieuwen tussen de lampen en de grille.

Ook in Nederland werd de Mustang in de jaren zestig relatief goed verkocht. De Mustang werd van ongeveer 1965 tot 1967 ook in Nederland geassembleerd, in de Nederlandse Fordfabriek in Amsterdam. Ook het huidige model Mustang wordt in Nederland verkocht, echter niet volgens de officiële kanalen als Ford Nederland, maar via grijze import.

Deze Ford Mustang Coupe in Arctic Blue uit 1966 wordt te koop aangeboden in Nederland. Het betreft een model uit de geliefde tweede serie. De kilometerstand is 93.932. De prijs € 14.000. Zie HIER voor de advertentie van Prins Classics.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Ford Mustang Coupe”