Volvo PV444 Rally

De Volvo PV444 met de bijnaam “Katterug” maakt samen met de PV544 deel uit van een serie tweedeurs modellen geschikt voor vier personen en is van 1947 tot 1966 in productie geweest. Gedurende de tweede wereldoorlog kwam Volvo al tot het besef dat er kleinere auto’s benodigd om het brandstofverbruik te beperken en de toekomst van de Zweedse fabrikant veilig te stellen door in grotere series te bouwen. Al in 1944 werd het eerste prototype aan het grote publiek getoond wat direct leidde tot een dik gevuld orderboek. Na de introductie in 1947 kreeg het model al snel de reputatie van een relatief snelle en betrouwbare auto voor het hele gezin.

Het was de eerste Volvo met carrosserie uit één stuk. De aandrijving was afkomstig van een 40pk viercilinder lijnmotor met een enkele carburateur. Later zouden er versies verschijnen met vermogens tot 70pk.

HET AANBOD

Deze Volvo PV444 Rally beschikt over een FIA Period E Paspoort in de CT3 klasse voor Touring Cars en wordt te koop aangeboden in Finland. De Volvo is nieuw geleverd in Californië (USA) en in 1990 als volledig roestvrije auto naar Finland geïmporteerd. Daarna is de PV444 geheel gerestaureerd en geprepareerd voor het rijden van historische rally’s. Volgens de verkoper is de auto sindsdien zeer spaarzaam gebruikt. De rally uitrusting bestaat o.a. uit een FIA goedgekeurde rolkooi, kuipstoelen, interne en externe schakelaars voor het elektrische circuit, zespuntsgordels, Halda Twinmaster, houten Nardi stuurwiel, zoeklicht, veiligheidstank etc. De prijs van deze coole Volvo is € 22.500.

Deel hieronder je mening over deze Volvo!

Tags from the story
0 replies on “Volvo PV444 Rally”