Lancia Aurelia B20GT S6 ‘Outlaw’ van Thornley Kelham

‘So how do you guys feel about doing an Outlaw Aurelia? How do you think the purists will feel?’, dat was de vraag die een klant stelde aan het Britse Thornley Kelham. Hij had een coole hevig gemodificeerde variant in gedachten geïnspireerd op de bekende Aurelia die Lancia inzette in de Mille Miglia. Daarbij streefde men er niet naar een exacte kopie te bouwen maar er een geheel eigen draai aan  te geven.

 

De eerste stap was een geschikte auto als basis te vinden, dat werd een Series 6 die lang in een schuur had gestaan en sowieso toe was aan een ingrijpende restauratie. De tweede stap was het vinden van de aandrijflijn uit een Flaminia voor meer vermogen. De derde stap was het design, wellicht een gruwel voor puristen. Echter als je het ons vraagt is het een erg coole en smaakvolle creatie geworden.

 

Naar verluid vermeldt het prijskaartje een bedrag van zes nullen, dat zal de liefhebber er waarschijnlijk niet van weerhouden om bij Thornley Kelham aan te kloppen om nog een dergelijk exemplaar te bouwen.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Aurelia B20GT S6 ‘Outlaw’ van Thornley Kelham”