Lamborghini Countach LP400

Deze Lamborghini Countach LP400 wordt komende zondag geveild door Bonhams tijden het Concours d’Elegance in Greenwich (USA) en heeft slechts 16.500km op de teller staan.

De Lamborghini Countach werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 1971 en was werkelijk een shock voor het publiek. Het ontwerp van Marcello Gandini was zo spectaculair en ongewoon dat velen dachten dat het een showauto was die nooit het productiestadium zou halen. Met slechts enkele wijzigingen in het ontwerp besloot Lamborghini de auto met de kenmerkende vleugeldeuren gewoon op de markt te brengen.

Achter de voorstoelen werd een doorontwikkelde versie van de V12 uit de Miura geplaatst gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Toen de productie startte in 1974 leverde de V12 375pk. Deze eerste serie staat ook wel bekend als “periscopica” vernoemd naar het miniscule ruitje in het dak wat moest bijdragen aan het zicht bij het achteruit rijden. Slechts 150 stuks van deze allereerste Countach zouden er gebouwd worden tussen 1974 en 1977 en de pure vormen zouden altijd een toonbeeld blijven van hoogstaand en extreem automobiel design.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze uitzonderlijke Lamborghini LP400 Periscopica uit 1975 met chassisnummer 1120066 wordt zoals gezegd te koop aangeboden door Bonhams. De auto is zo goed als nieuw met kilometerstand 16.500 en is gedurende al die jaren 100% origineel gebleven. Degene die de auto ooit heeft besteld had een erg goede smaak gezien de fraaie combinatie van de Blu Tahiti lak en het beige leer! Het motornummer komt niet overeen met het chassisnummer, echter volgens de bekende Lamborghini testrijder Valentino Balboni kwam dit vaker voor wanneer er problemen waren in de Italiaanse fabriek met motorblokken. Zo kon het voorkomen dat er een ander blok geplaatst werd, volgens Balboni hoeft er niet getwijfeld te worden aan de originaliteit. De auto is oorspronkelijk in Zwitserland geleverd en al snel verkocht aan de huidige Amerikaanse eigenaar in 1978. Op dat moment bezat de eigenaar ook al een andere donkerblauwe Countach. Omdat de auto erg goed is onderhouden en feitelijk nauwelijks gebruikt is vertoond de auto minimale gebruikssporen. Dit moet één van de meest originele en minst gebruikte exemplaren ter wereld zijn en is daarmee een uniek aanbod. De opbrengst wordt geschat tussen de € 330.000 en € 400.000. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Countach LP400”