BMW 2002

De BMW 2002 was een echte trendzetter met de sportieve betaalbare sedan en kan gezien worden als grondlegger voor de verkoopsuccessen van de huidige range BMW’s. Het model bood sportieve rijeigenschappen in een praktisch jasje. De 2002 was dan ook de lang gedroomde verkoophit van de Duitsers. Van 1968 tot 1976, toen de BMW 3-serie zich aandiende, zijn er maar liefst 320.806 stuks van de band gerold.

De onafhankelijke wielophanging, het lage zwaartepunt, de korte wielbasis en de overzichtelijkheid maken dit karretje tot een ontzettend leuke rijdersauto. Niet een typische oldtimer met stevige verzamelwaarde, wel erg leuk en meer een soort van cult-auto. Overigens vandaag de dag nog steeds prima bruikbaar als daily driver. Echter omdat de auto’s gedurende al die jaren door de meeste berijders flink gebruikt zijn, en ook niet vrij van roest zijn in de meeste gevallen, is het een flinke uitdaging een goed exemplaar te vinden.

Filmpje!

Deze BMW 2002 uit 1968 in Saharabeige en tellerstand 38.000(!) is afkomstig van de eerste eigenaar en wordt te koop aangeboden in Duitsland. Het is toch fascinerend dat je nog steeds dit soort, zo goed als nieuw, vondsten doet op de aanbodsites! Onder de kap ligt een viercilinder in lijn met 1.990cc die een 100pk levert. De auto staat grotendeels nog in zijn eerste lak en wordt geleverd met een uitvoerige historie. Met dank aan Jeroen voor de tip! De prijs van deze 2002 is net zo uniek als de kilometerstand, namelijk € 22.000. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “BMW 2002”