Jaguar E-Type 3.8 Roadster 1964

De Jaguar E-type werd in 1961 op de Autosalon van Genève geïntroduceerd. Tot aan 1974 werd het model in 3 generaties gebouwd. De auto was een ware revolutie op het gebied van design en prestaties. Omdat de auto aantrekkelijker geprijsd was dan de concurrenten in die tijd zijn er veel exemplaren verkocht, ongeveer 70.000 E Types hebben de fabriek verlaten. Het model is legendarisch geworden en voert vele lijstjes aan als het gaat om epische sportwagens en design hoogstandjes.

De eerste serie (Series 1) beschikte over een 3,8 liter 6-in-lijnmotor. In 1964 werd de cilinderinhoud opgetrokken tot 4,2 liter. De E-type beschikte, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was in die tijd, over onafhankelijke wielophanging en bekrachtigde schijfremmen op de vier wielen. Optioneel kon de auto vanaf 1969 zelfs met airconditioning en stuurbekrachtiging worden uitgevoerd.

HET AANBOD

Deze Jaguar E-Type 3.8 Roadster in de gewilde kleur Opalescent Silver Blue Metallic is nieuw geleverd in de USA op 1 april 1964 en wordt nu te koop aangeboden door Hexagon in Engeland. In 1999 werd de auto weer naar zijn vaderland verscheept waarna een restauratie werd ingezet waarbij geld geen rol speelde. Het doel was een perfecte zeer snelle straatlegale racer te bouwen die geschikt is voor deelname aan historische evenementen. Facturen laten een totaalbedrag zien van meer dan £130.000, waaronder een splinternieuwe body, een lichtgewicht motorkap, plexiglazen ramen en een geïntegreerde rolkooi. De motor is opnieuw opgebouwd door de bekende specialist Rob Beere. Naast vele andere aanpassingen zijn er drie SU-carburateurs ingebouwd een correcte gesynchroniseerde versnellingsbak met vier verzetten, alles met FIA goedkeuring. De Jaguar is geschikt voor verschillende evenementen als hillclimbs en circuit races en is volgens de verkoper uitstekend gedocumenteerd. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Jaguar!

Tags from the story
0 replies on “Jaguar E-Type 3.8 Roadster 1964”