Jensen Interceptor Cabriolet 1976

Een quote uit de Jensen verkoopbrochure luidde: “een Jensen bezitten zegt meer over jou dan jezelf zou kunnen vertellen”. De Jensen Interceptor was een combinatie van Italiaans design (Carrozzeria Touring), Brits vakmanschap en Amerikaanse muscles (Chrysler V8). Het is de ultieme “gentlemens express”.

De Jensen Interceptor serie is een met de hand gebouwde Gran Turismo (GT) tussen 1966 en 1976 door Jensen Motors in Engeland. Reeds eerder verscheen er een Interceptor die in eigen huis bij Jensen was ontworpen waarbij de body uit polyester werd gemaakt. Voor het type Interceptor in dit item werd overgegaan op een traditionele stalen body, echter het design was dit keer afkomstig van Carrozzeria Touring uit Italië. De eerste bodies werden gebouwd door Vignale in Italië maar al snel nam Jensen de productie zelf over in hun fabriek in West Bromwich.

Jensen gebruikte Chrysler V8 motoren voor de Interceptor, beginnende met de 6.276CC gekoppeld aan een handgeschakelde of TorqueFlite automatische transmissie die de achterwielen aandreef. Dit model staat bekend als de Mark 1 waarvan slechts tweeëntwintig exemplaren werden gebouwd. Later zal dezelfde motor in diverse aangepaste versies verschijnen tot zelfs een 330pk sterke 7.212cc versie. Dat leverde een topsnelheid op van 225 km/u en een sprint van 0 naar 100 in 7,3 seconden.

Filmpje!

De Interceptor was leverbaar in drie carrosserievarianten: de 2-deurs hatchback, de 2-deurs convertible en de 2-deurs coupé. Alle versies beschikten over 4 zitplaatsen.

HET AANBOD

Deze Jensen Interceptor Cabriolet is nieuw verkocht in Canada en wordt nu te koop aangeboden in Nederland door Noble House. Op 17 maart 1976 werd de Jensen geleverd door de dealer in Edmonton (Canada) voor een bedrag van $ 27.500 in de kleurencombinatie wit met een beige leren interieur. De eerste eigenaar zou de auto  in zijn bezit houden tot 1996, toen wisselde de Interceptor van eigenaar voor een hoger bedrag dan de oorspronkelijke aankoopprijs. De eerste eigenaar had de auto al een keer laten overspuiten in zijn originele kleur in 1992/1993 nadat de carrosserie was gestript tot op het kale metaal. In 2005 werd de motor gereviseerd en opgevoerd naar 400pk, in 2008 werd het stuurhuis gereviseerd en in 2009 was de automatische bak aan de beurt. Nu is de auto aanbeland in Nederland, helemaal nagekeken door Noble House en wacht deze op een nieuwe eigenaar. De prijs is € 101.227.

Deel hieronder je mening over deze Jensen!

Tags from the story
0 replies on “Jensen Interceptor Cabriolet 1976”