Mercedes-Benz 500 SEC 5.4 AMG Widebody C1

De Coupé’s maken onderdeel uit van een lange traditie van het merk met de ster en kenmerken zich door sportiviteit, elegantie en krachtige motoren. De 380 en 500 SEC met de interne benaming C126 werden in 1981 geïntroduceerd en staan bekend om hun extreem goede bouwkwaliteit, bovengemiddelde afwerking en superieure comfort. De 500 had een dikke V8 onder de kap die 231pk produceerde waardoor een topsnelheid haalbaar was van 225km/u. Althans in het geval wanneer AMG zich er niet mee bemoeid had.

De AMG in dit artikel stamt uit een tijdperk waarin de firma uit Affalterbach nog geen onderdeel uitmaakte van Mercedes. Vergeleken met de huidige AMG’s waren de modellen in de jaren tachtig  veel ruiger, luidruchtiger en ontbeerden ze de betuttelde tractiecontrole. Als je genoeg geld in Affalterbach achterliet stopten ze er bovendien zoveel vermogen in dat het een hogere premie voor je levensverzekering rechtvaardigde.

De SEC werd destijds helemaal naar klantwens opgebouwd, zowel het interieur, exterieur en de techniek. Daarbij kon je kiezen uit drie motoren, de legendarische 6.0 liter Hammer, een 5.0 liter en een 5.4 liter zoals in de SEC in dit artikel die 310pk leverde met een koppel van 457Nm. Daarnaast was er een widebody leverbaar zodat je extra indruk kon maken.

HET AANBOD

Deze Mercedes-Benz 500 SEC 5.4 AMG Widebody C126 heeft slechts 38.000km(!) op de teller staan en wordt te koop aangeboden door Auto Leitner in eigen land. De auto werd in 1984 als 500 SEC in zilvergrijs besteld door AMG zelf en daar geheel omgebouwd naar deze widebody versie, daarbij is de auto tevens van een speciale zwarte laklaag voorzien. Van deze bestelling door AMG zijn nog papieren aanwezig. De lakzwarte Benz op anabolen beschikt over een automaat en een haast onuitputtelijke lijst met opties. Na de opbouw werd de auto gekocht door een verzamelaar in Saudi Arabië, rond 2008 zou de AMG in handen zijn gekomen van een inwoner van Monaco waar deze rondreed op Duitse kentekenplaten. Toen de Benz zich bij Leitner voegde is deze geheel opnieuw gespoten en technisch in orde gemaakt. De prijs van dit zwarte monster is € 79.500. Wat vind jij? Boevenbak of begeerlijke klassieker?

Deel hieronder je mening over deze Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz 500 SEC 5.4 AMG Widebody C1”