MG MGA Mk2

De MG MGA is van 1955 tot 1962 geproduceerd door de MG-divisie van de British Motor Corporation en was een drastische stijlbreuk met zijn voorgangers. De slogan in de advertentie luidde dan ook “first of a new line”.  Het model werd als roadster en coupe geleverd. Het prototype werd goedgekeurd twee weken nadat de directeur van MG, Leonard Lord, had besloten om auto’s voor Austin-Healey te produceren. Hij vertrouwde er echter op dat de MGA de teruglopende verkopen goed zou kunnen maken. Totaal zijn er 101.081 exemplaren geproduceerd voordat de MGA werd afgelost door de MGB.

In 1961 werd de Mk2 geïntroduceerd waarbij de motorinhoud was vergroot naar 1.622cc voor de Mk2, samen met een gewijzigde cilinderkop, grotere kleppen, nieuwe verbrandingskamers en een gewijzigde overbrenging was het een veel fijnere auto om mee te rijden, vooral op hogere snelheden. Uiterlijk onderscheidde de Mk2 zich van zijn voorganger door een nieuwe grille en gewijzigde achterlichten.

HET AANBOD

Deze MG MGA Mk2 uit 1962 wordt te koop aangeboden in Nederland. Volgens opgave is de auto enkele jaren geleden gerestaureerd en zou er absoluut perfect uit zien en ook zo rijden. De links gestuurde auto in fraaie kleurencombinatie heeft een tellerstand van 56.000km. De prijs van deze MGA is € 26.750 wat redelijk lijkt gezien het gebodene. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze MG!

Tags from the story
0 replies on “MG MGA Mk2”