Fiat Dino 2400 Spider

De Fiat Dino maakt onderdeel uit van een serie door Fiat en Ferrari gebouwde sportwagens tussen 1959 en 1979. Toen de zoon van Enzo Ferrari, (Alfre)Dino Ferrari, tragisch overleed in 1956 besloot Enzo een aluminium 2 liter V6 motor te ontwikkelen als eerbetoon aan zijn zoon en doopte de motor “Dino”. Omdat regelgeving uit de racerij in 1964 deelname enkel mogelijk maakte wanneer een motor in een hogere oplage van 500 stuks werd geproduceerd riep Ferrari de hulp van Fiat in. In die periode produceerde Ferrari namelijk maar 700 auto’s per jaar. Die relatie zorgde ervoor dat Fiat de motor kon gebruiken in haar eigen modellen en men een meerderheidsaandeel verwierf in Ferrari.

Het eerste wapenfeit uit de samenwerking is de Fiat Dino Spider 2.0 waarin de V6 zo’n 150pk leverde. Het publiek was dergelijke luxe en krachtige modellen helemaal niet gewend van Fiat waardoor het niet storm loopt in de showrooms. Ook de afwerking liet te wensen over en bleek de Spider wat te zwaar te zijn. Daarna werd dan ook de motor vergroot naar 2.4 liter inhoud waardoor deze 180pk leverde.

Fiat Dino 2400 Spider

Deze Fiat Dino 2400 Spider uit 1971 met 77.000km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland door Witmer & Odijk. De grijs metallic Dino is afkomstig uit de verzameling van een rijke inwoner van Rome die gezien zijn leeftijd de collectie wilde gaan afbouwen. Hij had de Spider 15 jaar in zijn bezit en in die periode heeft de auto nooit regen gezien en stond deze altijd warm gestald. Het betreft een perfect origineel exemplaar die wel een keer van een nieuwe laklaag is voorzien vanwege cosmetische redenen. Men vraagt € 239.000 voor de Fiat met Ferrari-genen.

Deel hieronder je mening over deze Fiat!

Tags from the story
0 replies on “Fiat Dino 2400 Spider”