Volkswagen Golf 1 GTI

De Volkswagen Golf 1 GTI is één van de belangrijkste modellen geweest in de autogeschiedenis. Het model zette de standaard neer voor een geheel nieuwe compacte klasse, de GTI was het eerste model waarin een dikke motor in gezinsverpakking werd geplaatst waardoor sportieve rijeigenschappen en serieuze snelheid ineens bereikbaar werd voor het grote publiek.

Uitgerust met een 1.6 liter 110pk motor met een leeggewicht van 810kg zette de GTI prestaties neer die vergelijkbaar waren met toenmalige sportauto’s. De topsnelheid bedroeg 182 km/u en de sprint van 0 naar 100 werd in 9,2 seconden geklaard.

Helaas zijn er weinig goede originele exemplaren overgebleven. Dat komt mede door, in verhouding tot tegenwoordig, matige roestprotectie. Om nog maar niet te spreken of foute “verfraaiingen” die zijn aangebracht door de berijders. Daardoor zijn originele exemplaren in goede staat gewilde verzamelobjecten geworden.

Deze Volkswagen Golf 1 GTI wordt te koop aangeboden in Duitsland en verkeert in top staat, bijzonder is dat de auto nog nooit gerestaureerd is! Er is dus ook niet onderhuids gelast en/of geplamuurd. De GTI is in 1982 geleverd in Italië wat wellicht de roestvrije toestand kan verklaren. Sindsdien heeft de auto 277.000 kilometer afgelegd. Zonder de auto te restaureren zijn er toch de nodige ingrepen gedaan door de jaren heen om de GTI in deze unieke toestand te houden. Zo is er een nieuwe laklaag aangebracht en zijn er zichtbaar vele slijtagegevoelige onderdelen vervangen. De motor en de versnellingsbak zijn eveneens volgens de verkoper in goede staat. Het interieur vertoond geen enkele scheuren. De verkoper vraagt € 12.950 voor de GTI. Zie HIER voor de advertentie van Brooklands Automobile.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Golf 1 GTI”