BMW M3 Johnny Cecotto E30

De BMW M3 E30 debuteerde in 1985 op de IAA in Frankfurt en was ontwikkeld door de Motorsport divisie van BMW. Dit soort auto’s werden voor straatgebruik ontwikkeld om toegelaten te worden tot het Group A Touring Car Kampioenschap. Destijds moest de M3 strijden tegen de Mercedes 190E 2.3 16v. Er waren minimaal 5000 geproduceerd auto’s nodig om gehomologeerd te worden voor deze raceklasse waarbij de belangrijkste componenten van de straatauto’s overeen moesten komen met de raceversies.

Ondanks dat de M3 gebaseerd was op de E30 3-serie was het een totaal andere auto, volledig gericht op het racen. Zo verschilden alle bodypanels met de standaard E30, met uitzondering van de motorkap en het zonnedak. Zelfs het achterruit stond onder een andere hoek voor een betere stroomlijn. Onder de kap lag een 195pk viercilinder, in combinatie met het lage gewicht van 1.200kg zorgde dat voor zeer vermakelijke rijeigenschappen.

Naarmate de tijd vorderde veranderden ook de homologatievoorschriften in het Touring Car Kampioenschap. Dat leidde tot diverse mechanische en aerodynamische updates met als resultaat een aantal special editions.

BMW M3 Johnny Cecotto E30

Deze BMW M3 Johnny Cecotto E30 uit 1989 in donkerblauw metallic en slechts 93.978km op de teller wordt te koop aangeboden door Auto Leitner in eigen land. De M3 is nieuw in Duitsland geleverd en beschikt over een uitstekende gedocumenteerde historie. De prijs van al dit lekkers is € 99.500.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
One reply on “BMW M3 Johnny Cecotto E30”

Comments are closed.