Ferrari 288 GTO

De Ferrari 288 GTO behoort tot één van de coolste modellen die de Italianen ooit voortgebracht hebben. In 1984 kwam de 288 GTO op de markt, uiterlijk deed het model sterk denken aan de minder exotische Ferrari 308 GTB echter had de 288 GTO een anabolenkuur ondergaan. De carrosserie was veel dikker en was liet de GTO zijn mindere broertje ver achter zich qua prestaties. Hij kwam op de markt voor inzet in de Groep B rally’s maar daar is het uiteindelijk nooit toe gekomen. Om toegelaten te worden moest de auto gehomologeerd worden door van de straatversie minimaal 200 stuks te bouwen. Daar komt ook de naamgeving vandaan, Gran Turismo Omologato. Toen de laatste de fabriek in Maranello uit rolde stond het totaal aantal exemplaren op 272.

De GTO had een 2.855cc middenmotor met twee turbo’s, intercoolers en Weber-Marinelli brandstofinjectie die 400pk leverde bij 7.000 toeren per minuut. De topsnelheid lag op een adembenemende 304 km/u (!) waardoor het de eerste productieauto was die deze magische grens doorbrak.

Filmpje! Deel 1 en deel 2.

HET AANBOD

Deze links gestuurde Ferrari 288 GTO uit 1984 met 32.000km wordt te koop aangeboden in Engeland. Bijzonder is dat de auto gedurende 25 jaar in bezit is geweest van dezelfde eigenaar. Die eigenaar heeft volgens de verkoper de GTO zeer goed onderhouden en verkeert deze in een zeer originele staat. De prijs is helaas op aanvraag. Heeft iemand enig idee wat een dergelijke auto waard is? Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze Ferrari!

0 replies on “Ferrari 288 GTO”