Bristol Blenheim 3

De Bristol Blenheim 3 is gebaseerd op de Type 603 die al in 1976 op de markt verscheen als opvolger van de Bristol 411. Bristol staat vooral bekend om het volledig met de hand bouwen van haar luxe modellen. De Blenheim is feitelijk een doorontwikkelde versie van de 603. Uiteindelijk verschenen er voor Bristols faillissement in 2011 vijf versies van de Blenheim, naast het eerste model waren dat de Blenheim 2, Blenheim 3, Blenheim 3G, Blenheim 3S en Blenheim 4. De 3G is helemaal bijzonder, namelijk deze werd af-fabriek van een lpg-installatie voorzien, wat gezien het immense brandstofverbruik een slimme maatregel was.  Onder de lange motorkap van de Blenheim 3 lag een dikke 5.900cc V8 motor die een respectabele 390pk levert, daardoor bereikt de Bristol een topsnelheid van 250 km/u en sprint deze van 0 naar 100 in 5,4 seconden! Niet direct waarden die je verwacht wanneer je de chique Brit ziet staan. Het bouwen van een Blenheim 3 vergde wel drie keer zoveel tijd dan andere vergelijkbare fabrikanten nodig hadden in dit luxe segment. Samen met alle luxe die standaard aanwezig was zoals het beste leer dat met de hand werd aangebracht, matching panelen van walnoothout en dik tapijt van Wilton maakte het tot een bijzonder kostbare auto. Zo kostte deze bijna 142.000 Pond, terwijl de Bristol qua techniek niet op kon tegen zijn soortgenoten. Ook van het uiterlijk moet je van houden, “very British” is het in ieder geval wel en een uitstervend automobiel ras.

Bristol Blenheim 3

Deze Bristol Blenheim 3 uit 2000 in blauw metallic wordt in eigen land te koop aangeboden door The Houtkamp Collection. De links gestuurde chique Brit beschikt over een grijs leren interieur en automatische versnellingsbak.

bristol-blenheim-3-7833

Over de historie van de auto beloofd de verkoper op de website binnenkort meer prijs te geven. Het prijskaartje vermeld € 57.500.

Deel hieronder je mening over deze Bristol!

Tags from the story
,
0 replies on “Bristol Blenheim 3”