BMW Glas 3000 V8 Fastback Frua

Deze one-off is één van de meest begeerlijke BMW’s ooit gebouwd en is technisch gebaseerd op de Glas 3000 V8. Nadat BMW in 1966 de Duitse autofabrikant Glas overnam werden dezelfde modellen aangeboden als BMW-Glas met een BMW badge. De Italiaanse carrosseriebouwer Frua had reeds een aantal modellen voor Glas ontworpen en zag zijn kans schoon om op basis van de V8 een nieuw ontwerp te presenteren onder de vlag van BMW. Het model was direct herkenbaar als BMW toen deze voor het eerst gepresenteerd werd in Frankfurt en Parijs in 1967, met name door het handelsmerk van BMW; de nieren in de grille.

Onder de kap lag een 2.982CC V8 motor met drie Solex carburateurs die 160pk leverde, gekoppeld aan een handbak met vier verzetten.

HET AANBOD

Deze one-off BMW Glas 3000 V8 Fastback Frua uit 1967 wordt te koop aangeboden door de veilinghuizen RM-Auctions en Sotheby’s. Het design doet erg Italiaans aan en heeft overeenkomsten met legendarische ontwerpen als de Maserati Ghibli en de Iso Grifo. Nadat de auto gepresenteerd werd in Frankfurt, Parijs, Barcelona en Genève, waarbij deze in meerdere kleuren is getoond, is de auto verkocht aan een Spaanse heer uit Andalusië die de BMW-Glas maar liefst 20 jaar in zijn bezit heeft gehad tot aan zijn dood. Daarna is de auto aangekocht door een werknemer van hem. De huidige eigenaar heeft onlangs een uitvoerige restauratie uit laten voeren, met name de techniek, het interieur en de lak is aangepakt en weer teruggebracht in zijn originele kleur. De kilometerteller geeft een stand aan van 64.950km wat heel goed de originele stand zou kunnen zijn.

Waarom bleef het maar bij één exemplaar? Hoe aantrekkelijk de auto ook was, BMW wilde zich op dat moment focussen op de 3.0 CS en geen concurrent in de markt zetten. Dat maakt deze BMW-Glas door Frua wel heel bijzonder! Op 23 mei a.s. komt de auto onder de hamer, de verwachte opbrengst ligt tussen de € 380.000 en € 480.000.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
,
One reply on “BMW Glas 3000 V8 Fastback Frua”

Comments are closed.