Porsche 911 993 Carrera 4S

Deze Porsche, ook wel bekend onder de interne benaming 993, wordt door de puristen als de laatste “echte” Porsche 911 gezien omdat het de laatste generatie was met een luchtgekoelde boxermotor achterin. Alle generaties daarna waren watergekoeld. De 993 werd in 1993, het dertigste levensjaar van de legendarische Porsche, geintroduceerd als opvolger van de 964. Ondanks dat het model direct herkenbaar was als een 911 was de 993 toch een relatief grote stap voorwaarts qua vormgeving. Zoals altijd leidde dat toen ook tot de nodige discussie, echter nu kunnen we constateren dat het één van de meest geliefde en succesvolle modellen uit de 911 range ooit is geweest. Tevens is het één van de meest gewilde 911 modellen onder liefhebbers, zeker in de aanloop naar het vijftigjarig bestaan van de 911 is de prijs van een goede originele 993 met een lage kilometerstand flink gestegen.

Technisch droeg de 993 ook behoorlijk wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger met zich mee. Zo was het de eerste 911 met een standaard 6-versnellingsbak, werd er een tweedelige uitlaat toegepast, grotere remmen gemonteerd en kreeg de auto een verbeterde stuurbekrachtiging mee.

HET AANBOD

Tja, en toen kwamen we deze maagdelijk witte Porsche 911 (993) Carrera 4S tegen die te koop wordt aangeboden in Duitsland met slechts 39.380km (!) op de teller. De 993 is in 1996 nieuw geleverd in Duitsland met nagenoeg alle opties en heeft tot nu toe twee eigenaren gekend waarvan de laatste een verzamelaar was die de 911 met de grootst mogelijke liefde behandeld heeft. De auto beschikt over een perfecte gedocumenteerde servicehistorie bij de Porsche-dealer, is schadevrij en staat nog in zijn originele Grandprixweiss lak. Op een paar geringe gebruikssporen na oogt de 911 gewoon als nieuw! De auto met Classic Data certificaat is onlangs nog geheel aangepakt en waar nodig zijn onderdelen vervangen met originele Porsche onderdelen, zo zijn o.a. de schokdempers en banden splinternieuw.  De laatste beurt is uitgevoerd in juli 2013. Deze 4S kom je niet gauw een tweede keer tegen in deze staat, ook de witte kleur zie je niet vaak bij dit type. Dat heeft natuurlijk zijn prijs, de maagdelijke 911 wordt aangeboden voor € 129.993. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over de Elfer!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 911 993 Carrera 4S”