Alfa Romeo GT Junior 1300 1e serie

De Alfa Romeo GT, intern bekend als de Alfa Romeo 105/115 serie, is een reeks Coupé’s gebouwd tussen 1963 en 1977. Het was de opvolger van de gevierde Giulietta Sprint maakte gebruik van een verkort platform van de Giulia.

De Italiaan Giorgetto Giugaro tekende voor het ontwerp en dat bleek een schot in de roos! Vandaag de dag wordt het model nog steeds geroemd om zijn perfecte verhoudingen van staal en glas. Ook de rechtopstaande grille met grote koplampen waren voor die tijd baanbrekende stijlelementen en werd door vele andere autofabrikanten gekopieerd.

Alle types beschikten over een viercilinder motor variërend van 1.290cc tot 1.962cc in combinatie een handgeschakelde vijfbak. Rondom werden er schijfremmen gemonteerd.

HET AANBOD

Deze Alfa Romeo GT Junior 1300 uit 1967 in de chique kleurencombinatie Pinot Verde met cognac skai wordt te koop aangeboden in Nederland. Het betreft een GT uit de eerste serie, de zogenaamde “brievenbus” door de opening tussen de grille en de motorkap. De auto met slechts 24.00km op de teller is afkomstig uit het droge Zuid-Italië en is volgens opgave van de verkoper geheel origineel, keihard en roestvrij.  Overigens is er wel een keer een nieuwe laklaag aangebracht. De 87pk viercilinder in combinatie met een vijfversnellingsbak is zeer levendig. In een dergelijke perfecte originele niet gerestaureerde staat kom je een GT eigenlijk zelden meer tegen, en dat kent natuurlijk zijn prijs met € 21.950. Zie HIER voor de advertentie van Witmer & Odijk.

Deel hieronder je mening over deze Alfa!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo GT Junior 1300 1e serie”