Lamborghini Jarama 1973

De Lamborghini Jarama is een 2+2 grand tourer gebouwd tussen 1970 en 1976, het ontwerp was afkomstig van Bertone-ontwerper Marcello Gandini. Het model diende als opvolger van de Islero die vanwege nieuwe Amerikaanse wetgeving aangepast moest worden. In plaats van evolutie koos Ferruccio Lamborghini voor revolutie op basis van een ingekort chassis van de Islero. De naam was geïnspireerd op het Spaanse Jarama, een regio die bekend stond om haar stierenvechten. Dat er ook een circuit was met de naam Jarama was waarschijnlijk niet geheel toevallig.

Filmpje!

Onder de kap van de Jarama lag, afhankelijk van de uitvoering, een 350pk (GT) of 365pk sterke V12 (GTS). Slechts 328 exemplaren zouden er gebouwd worden waarvan 152 stuks als GTS werden uitgevoerd.

Lamborghini Jarama GTS

Deze Lamborghini Jarama GTS uit 1973 met slechts 35.000km wordt te koop aangeboden in Zweden via Autoscout24.nl. Volgens de verkoper heeft de Jarama onlangs een uitvoerige technische inspectie gehad waar uit kwam dat het lakwerk wat aandacht nodig heeft. Het interieur is op een nieuw tapijt na geheel origineel. De Lambo zou erg goed gedocumenteerd zijn. De prijs van deze unieke Italiaanse GT is € 150.000.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini Jarama 1973”