BMW E30 M3 1988

De BMW M3 E30 debuteerde in 1985 op de IAA in Frankfurt en was ontwikkeld door de Motorsport divisie van BMW. Dit soort auto’s werden voor straatgebruik ontwikkeld om toegelaten te worden tot het Group A Touring Car Kampioenschap. Destijds moest de M3 strijden tegen de Mercedes 190E 2.3 16v. Er waren minimaal 5000 geproduceerd auto’s nodig om gehomologeerd te worden voor deze raceklasse waarbij de belangrijkste componenten van de straatauto’s overeen moesten komen met de raceversies.

Ondanks dat de M3 gebaseerd was op de E30 3-serie was het een totaal andere auto, volledig gericht op het racen. Zo verschilden alle bodypanels met de standaard E30, met uitzondering van de motorkap en het zonnedak. Zelfs het achterruit stond onder een andere hoek voor een betere stroomlijn. Onder de kap lag een 195pk viercilinder, in combinatie met het lage gewicht van 1.200kg zorgde dat voor zeer vermakelijke rijeigenschappen.

Naarmate de tijd vorderde veranderden ook de homologatievoorschriften in het Touring Car Kampioenschap. Dat leidde tot diverse mechanische en aerodynamische updates met als resultaat een aantal special editions.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze BMW M3 uit 1988 in zwart metallic verkeert in een uitzonderlijke nooit gerestaureerde staat en wordt te koop aangeboden in Engeland. De links gestuurde auto met slechts 70.358km op de teller is volgens de verkoper 100% roestvrij, bij een niet gerestaureerd exemplaar is dat een unicum. Ook alle rubbers en plastic delen zijn in een uitstekende staat, evenals de lak. Het interieur laat een zelfde ongeschonden en frisse staat zien. De begeerlijke 16″ BBS velgen zijn onlangs gerestaureerd en voorzien van vier nieuwe Bridgestone Potenza banden. De remschijven en -blokken zijn eveneens vervangen. De onderhoudshistorie is compleet gedocumenteerd. De prijs is omgerekend ongeveer € 37.700. Zie HIER voor de advertentie van 4-Star Classics.

Deel hieronder je mening over deze M3!

Tags from the story
One reply on “BMW E30 M3 1988”
  1. says: thecoolcars

    Als antwoord op deze post ontvingen wij onderstaand bericht van Sven:

    Leuke website! Hierbij een andere link naar een M3 in Nederland http://www.ruylclassics.nl/bmw15.htm. Zo op het oog lijkt mij deze ook nog eens volledig in originele staat te verkeren (m.u.v. uitlaat)
    De M3 waar naar verwezen wordt in Engeland, daar heb ik het idee van dat er links of rechts iets aan gesleuteld is. Rode streep is volgens mij pas in een latere modelserie M3 toegepast (Evo), achterspoiler met extra lip is ook niet standaard, uitlaat niet standaard. Maaaar, wel gewoon een ontzettend mooie auto.

Comments are closed.