Renault Sport Spider

In 1995 werd onverwacht de Renault Sport Spider voor het eerst gepresenteerd in Genève. De auto was door Alpine in Dieppe ontwikkeld samen met Renault Sport, de afdeling van Renault die ook verantwoordelijk was voor de Formule 1 activiteiten. Het was Alpine die de productie op zich zou nemen. De structuur van de carrosserie was gemaakt van aluminium terwijl de body bestond uit kunststof. Achter de voorstoelen lag een 2.0 liter 16-klepper uit de Renault Clio Williams met een vermogen van 150pk, daardoor was een topsnelheid haalbaar van 215 km/u en sprintte de Spider van 0 naar 100 in 6,9 seconden.

De 3,80m lange en slechts 930kg wegende spartaanse sportauto werd in 1996 aan de eerste klanten uitgeleverd. De vroege modellen beschikten niet over een voorruit maar een ingenieus systeem dat ervoor zorgde dat de rijwind over de inzittende werd gevoerd. Minstens zo opvallend waren de vleugeldeuren. Aan het einde van dat jaar werd een minder compromisloze versie uitgebracht met een voorruit, ruitenwissers en een dak. Totaal zijn er 1.800 stuks van de Spider gebouwd.

HET AANBOD

Deze Renault Sport Spider uit 1997 in de opvallende kleur Jaune Sirius met slechts 16.151km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland. De auto is altijd dealer onderhouden en verkeert in nieuwstaat. Dit zou zomaar eens een klassieker van de toekomst kunnen zijn. De prijs is € 30.400. Zie HIER voor de advertentie op Marktplaats.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Renault Sport Spider”