De Porsche waar Google nog nooit van heeft gehoord

Althans tot vandaag….Via Classic Driver werden we geattendeerd op deze wel heel bijzondere Porsche 911 HLS. Wat is het verhaal er achter? Dat verhaal begon in 1964 toen een standaard Porsche 911 bij de afdeling autotechniek van de Universiteit van Keulen werd afgeleverd. De opdracht was er een racecoupé van te maken met een opklapbaar dak, geïnspireerd op de Porsche 904 wat een pure racer was.

Men begon te tekenen, bouwde zelfs een miniatuurversie en uiteindelijk startte men aan een compleet nieuwe body. Om het gewicht laag te houden werden veel delen uit aluminium gemaakt. Nadat het bij een spuiter was afgeleverd in Nordrhein-Westfalen voor een glanzende felgroene laklaag werden de letters HLS in zwart aangebracht.

Wat er daarna gebeurde verklaart de titel van dit artikel, de Porsche verdween mysterieus van de aardbodem! Waarschijnlijk was Porsche niet zo blij met deze extravagante studie en werd de auto voor 40 jaar in een hoekje geparkeerd, buiten welteverstaan. Een bekende 911-expert Manfred Hering kwam de auto op het spoor en wist deze uiteindelijk aan te kopen. De HLS zag er verschrikkelijk uit doordat deze vele jaren aan de weersinvloeden was blootgesteld. De originele motor en een reserve exemplaar maakte onderdeel uit van de koop.

Hering is van plan om de auto halverwege 2015 te presenteren op het fameuze oldtimerevent Techno Classica in Essen. Daarna zal men aanvangen met de restauratie waarbij zoveel mogelijk originele onderdelen gebruikt zullen worden. Of de auto daarna te koop komt laat hij nog even in het midden…. Zie HIER voor het artikel op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
One reply on “De Porsche waar Google nog nooit van heeft gehoord”

Comments are closed.