Online particulier aanbod van oldtimers en youngtimers

Urenlang door webpagina’s vol prachtig gestroomlijnde auto’s scrollen en dagdromen over het kopen van een cabrio uit de jaren 60. Als liefhebber van klassieke wagens kun je jouw dagen gemakkelijk vullen met deze activiteiten. Maar wat is eigenlijk het aanbod van tweedehands auto’s via online kanalen als Autoscout24? Wij doken in de cijfers van het particuliere aanbod in Nederland.

Het aanbod van youngtimers

Auto’s uit een bouwjaar tussen 1990 en 2000 worden volop aangeboden op Autoscout. Van de bijna 70.000 particulier aangeboden auto’s, zijn 21.829 wagens youngtimers. Dat is bijna een derde van het totale aanbod op de site! Zo’n 37% van de jonkies wordt door autobedrijven aangeboden, de overige 63% is in het bezit van particulieren. De grootste groep van deze occasions valt in de prijscategorie tot 2500 euro, dit zijn bijna 27.000 auto’s. 371 bijna-klassiekers worden aangeboden voor 25.000 euro of meer. Dit betreft ook advertenties van aanbieders die de auto willen laten opvallen door deze in de hoge prijscategorie te plaatsen. Uiteraard zijn deze auto’s geen tonnen waard. De duurste modellen die aangeboden worden door particulieren zijn de Porsche 993 en Bentley Azure Mulliner met prijzen rond de 80.000 euro.

Het aanbod van oldtimers

De oudste oldtimer die particulier wordt aangeboden op de autowebsite is een zeer bijzondere Day-Elder, uit 1916, die eigenlijk wat meer wegheeft van een kleine vrachtwagen. De Peugeot 177B torpedo cabriolet is de oudste auto en komt uit 1924. 49% van de aangeboden oldtimers wordt aangeboden door particulieren. Dat betekent dat iets meer dan de helft in het bezit is van autobedrijven. Het grootste deel van de 25-plussers is tussen de 6000 en 10.000 euro waard. Ruim 1.200 oldtimers worden voor meer dan 25.000 euro verkocht. De duurste oldtimer in het bezit van een particulier is de Triumph Stag MK Convertible met een prijs van 1.650.000 euro.

Uiteraard gebeurt er veel op de automarktplaats en verandert het aanbod dagelijks. Reden genoeg om je nog eens flink te vergapen aan de mooiste, duurste en meest bijzondere auto’s wanneer je weer achter je computer duikt.

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
0 replies on “Online particulier aanbod van oldtimers en youngtimers”