Aston Martin V8 Vantage X Pack

“Shaken, not stirred…” Deze uitspraak hoort net zo bij James Bond als Aston Martins. De V8 Series 4 was dan ook als cabriolet (Volante) de trouwe compagnon van Bond in The Living Daylights in 1987, deze maakte samen met de dichte versie (Vantage) onderdeel uit van de bijna twintig jaar lang, van 1970 tot 1989, geproduceerde V8 Series.

De V8 motor, een ontwerp van Tadek Marek, bleek zeer krachtig en betrouwbaar te zijn. Deze eigenschap leidde er toe dat de motor na het uit productie gaan van de V8 Series nog werd gebruikt in andere modellen. Uiteindelijk rolde dit type motor voor het laatst in oktober 2000 van de band in een Aston Martin V8 Vantage Volante. Opmerkelijk is dat de motoren in eerste instantie met brandstofinjectie van Bosch werden geleverd maar door de slechte kwaliteit, hoge prijzen en de arbeidsintensieve installatie werd daar snel vanaf gezien en werden er carburateurs van Weber toegepast. Dat gaf de auto een 0,2 seconden snellere acceleratie, namelijk van 0 naar 100 kilometer in 5,7 seconden. Ongekend in die tijd.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze links gestuurde Aston Martin V8 Vantage X Pack uit 1988 in Kensington Silver met slechts 45.000km op de teller wordt te koop aangeboden in Engeland door Nicholas Mee & Company Ltd. In 1986 verscheen deze ultieme versie van de V8-range waarvan er nog geen 100 exemplaren de fabriek hebben verlaten. Daarvan zijn er slechts 36 stuks met het stuur aan de linkerzijde uitgevoerd. Het hart van de X-Pack versie is de zogenaamde V580X motor met vier Weber carburateurs, zuigers van Cosworth en vergrote inlaatpoorten waardoor het vermogen uit komt tussen de 410 en 420pk. Met nog wat aanpassingen door de Aston Martin Works Service kwam het vermogen naar wens uit op 432pk. Volgens de verkoper is de auto uitzonderlijk goed onderhouden, later zou de 3-traps automaat vervangen zijn door een correcte handgeschakelde vijfbak van ZF waarbij ook de achteras is aangepast met de juiste ratio. Onlangs heeft de Aston nog een grote beurt gehad waarbij er tevens een welklinkende sportuitlaat is gemonteerd. Cooler gaat een Aston Martin niet worden wat ons betreft…. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
One reply on “Aston Martin V8 Vantage X Pack”

Comments are closed.