Alfa Romeo 90 2.5 Quadrofoglio Oro

De Alfa Romeo 90 werd geintroduceerd in 1984 en ontbeerde een traditionele naamgeving als Alfetta of Giulietta waarmee Alfa Romeo helder wilde neerzetten dat het model onderdeel uitmaakte van een geheel nieuw lijn Alfa’s, de zogenaamde “Nuova Linea”. Echter bij de achterwielaangedreven sedan ging er onderhuids veel techniek schuil van zijn voorganger, de Alfetta die op dat moment in zijn nadagen zat. Ondertussen was de ontwikkeling van de Alfa Romeo 164 in volle gang wat de gevoelige overstap van Alfa op voorwielaandrijving betekende. Het Italiaanse Bertone tekende voor de sobere klassieke lijnen van de 90. Opvallend was het ontbreken van de toen gebruikelijke dakgoten, deze waren vervangen door een speciale afdichting wat zou moeten leiden tot verminderd windgeruis bij hoge snelheden. Een ander bijzonder detail is de beweegbare voorspoiler die met twee gasdempertjes wordt aangepast aan de gereden snelheid. Ook was het dashboard van de Quadrifoglio Oro versie (gouden klavertjevier) bijzonder doordat de snelheids- en toerentalmeter niet rond waren, maar diagonaal omhoog liepen. Als optie was een attachékoffertje beschikbaar. Deze paste precies in het handschoenenkastje.

Om slechte ervaringen met de roestduivel te voorkomen werd extra aandacht besteed aan preventie door kunststof wielkasten, meer laspunten in de carrosserie en het gebruik van exoxylijmen. Daarnaast waren alle bewegende delen van de carrosserie verzinkt.

HET AANBOD

Deze Alfa Romeo 90 2.5 Quadrifoglio Oro uit 1986 heeft slechts 48.232km op de teller staan en wordt te koop aangeboden in Nederland door Prins Classics. De originele 2.492cc V6 motor met 156pk is door de bekende tuner Savali onder handen genomen en naar 3.0 liter opgeboord. De auto is origineel Nederlands geleverd en wordt door de 1e eigenaar nu te koop aangeboden. Volgens de verkoper verkeert de Alfa in topconditie doordat deze altijd in een verwarmde garage gestald is. Zo staat de auto ook nog in zijn eerste lak. De volgende opties/verbeteringen zijn er aangebracht:  Koni schokbrekers en een strut bar. De volledige historie is gedocumenteerd. De prijs is € 19.500.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 90 2.5 Quadrofoglio Oro”