Alpina RLE Roadster Limited Edition

De Alpina RLE, oftewel Roadster Limited Edition, was gebaseerd op de BMW Z1 en kwam in 1987 op de markt met een prijs van 116.000 D-Mark, daarmee was het waarschijnlijk de meest exclusieve auto op de Duitse markt. De heerlijk klinkende zesclinder-in-lijn uit de 325i die standaard in de Z1 werd geleverd werd door velen beschouwd als te zwak. Daarom monteerde Alpina de 2.7 liter motor uit de Alpina B3 die 200pk leverde in plaats van de standaard 170pk. Omdat de Z1 in standaard trim al superieur rijeigenschappen vertoonde liet Alpina het onderstel ongemoeid op kortere veren aan de voorzijde na. Samen met de 17 inch Alpina velgen kreeg het model een sportiever en agressiever voorkomen.

De Z1, nu een prijzige en veelgezochte klassieker, was al redelijk exclusief met slechts 8.000 geproduceerde exemplaren. De productie van de Alpina RLE was beperkt tot maar 66 exemplaren waarvan de helft naar Japan werd verscheept waardoor je deze bijna nooit tegenkomt op de aanbodsites.

Alpina RLE Roadster Limited Edition

Deze Alpina RLE uit 1991 in tijdloos zwart metallic en slechts 18.668km op de teller wordt te koop aangeboden in Engeland door 4-Star Classics. Zowel het interieur als het exterieur zou in een perfecte staat verkeren en is er geen roest te bekennen. Het betreft nummer 54 van totaal 66 exemplaren en de auto zou zeer goed gedocumenteerd zijn. De prijs is omgerekend naar Euro’s ongeveer € 96.400.

Wij willen hem! Jij ook?

Tags from the story
0 replies on “Alpina RLE Roadster Limited Edition”