Nissan Skyline GTR C110

De Nissan Skyline GTR C110, ook wel bekend als de Ken & Mary, werd voor het eerst getoond op de Tokyo Motor Show in 1973 en de productie werd opgestart in 1973. De bijnaam Ken & Mary kwam voort uit een advertentie van de Skyline waarin een gelukkig jong stelletje, genaamd Ken & Mary, in de auto aan het genieten waren van een ritje door de landerijen van Hokkaido.

Onder de kap lag een 1989cc zescilinder motor met 24 kleppen die 160pk leverde gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De auto beschikte zowel voor als achter over schijfremmen wat een bijzonderheid was in die periode. Door de oliecrisis nam de vraag naar performance auto’s enorm af en de eisen ten aanzien van de uitstoot werden opgevoerd waardoor de tweede generatie van de Skyline het niet verder bracht dan 197 geproduceerde exemplaren. Logischerwijs is dit een zeldzame verschijning op de aanbodsites. Pas in 1989 zou er weer een Skyline in het programma Nissan worden opgenomen.

Zie hieronder voor rijdende beelden:

Deze Nissan Skyline GTR C110 is echt een bijzonder zeldzame verschijning en staat te koop in Japan. De rechts gestuurde auto dateert van januari 1973 en is volgens de verkoper aan een uitvoerige restauratie onderworpen. Jammer genoeg is er niet uitvoerige aanvullende informatie opgegeven door de verkoper. De liefhebber die een auto aan zijn collectie wil toevoegen dient wel € 214.750 over te maken naar de Japanners voordat hij net als Ken & Mary de GTR over uitdagende landweggetjes mag sturen. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
One reply on “Nissan Skyline GTR C110”

Comments are closed.