Alfa Romeo Giulia Super Giardinetta

Het is toch heerlijk om te kunnen zeggen dat je in een Alfa Romeo Giulia Super Giardinetta rijdt? Deze combinatie van woorden wekt hoge verwachtingen terwijl het hier eigenlijk gewoon om een werkpaard gaat. Echter wel een exclusief werkpaard. De Giulia werd van 1962 tot 1978 enkel als sedan geleverd dus wie wat extra ruimte nodig had bracht zijn Giulia naar een carrosseriebouwer, in dit geval Carrozzeria Colli uit Milaan. Daardoor ontstond de ideale combinatie van een sportsedan en een pakezel. Van de totaal ongeveer 800 exemplaren die door carrosseriebouwers naar stationwagon zijn omgebouwd werden er 160 exemplaren door Carrozzeria Colli gemaakt. De meeste zijn geleverd aan overheidsinstellingen zoals de politie, Alfa Romeo dealers als serviceauto en raceteams voor vervoer van onderdelen.

Dit blauwe exemplaar zou volgens de archieven van het Alfa Romeo Museum in september 1967 van de band gerold zijn. De firma Autostrade Concessionaria S.p.A uit Rome, verantwoordelijk voor het onderhoud aan de snelwegen, was de eerste eigenaar en gebruikte de auto als serviceauto voor alle machines en overige voertuigen. Daarna werd de Giardinetta via een Alfa Romeo dealer verkocht aan L.A. Fratelli Lazzi S.p.A., een bekend busbedrijf uit Florence. De huidige blauwe kleur is dan ook de huisstijlkleur van dit bedrijf, de originele kleur is groen. Na de auto een tijd gebruikt te hebben werd de auto geschorst met de mededeling “beschadigd”. Dit was een veelgebruikte truc om de belastingen te ontwijken, de auto vertoon namelijk geen teken van schade. Pas in 1995 werd de auto naar Nederland geïmporteerd door een handelaar in klassieke auto’s waar de auto vervolgens zestien jaar opgeslagen is geweest. De huidige verkoper heeft de auto toen geïmporteerd vanuit Nederland (in 2011).

We hebben hier dus met een zeldzaam exemplaar te maken welke volgens de verkoper in goede en grotendeels originele staat verkeerd. De motor is vervangen door een 1750cc exemplaar. Enkele bodempanelen hebben wel wat aandacht nodig door matige reparaties in het verleden evenals de dorpels. De Italiaan staat in Engeland te koop voor een bedrag van (omgerekend) ongeveer € 27.000 op Ebay. Zie HIER voor de advertentie.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia Super Giardinetta”