Aston Martin V8 Series 4 Oscar India

“Shaken, not stirred…” Deze uitspraak hoort net zo bij James Bond als Aston Martins. De V8 Series 4 was dan ook als cabriolet (Volante) de trouwe compagnon van Bond in The Living Daylights in 1987. Deze dichte versie (Vantage) van de Aston Martin Series 4 Oscar India maakt onderdeel uit van de bijna twintig jaar lang, van 1970 tot 1989, geproduceerde V8 Series.

De V8 motor, een ontwerp van Tadek Marek, bleek zeer krachtig en betrouwbaar te zijn. Deze eigenschap leidde er toe dat de motor na het uit productie gaan van de V8 Series nog werd gebruikt in andere modellen. Uiteindelijk rolde dit type motor voor het laatst in oktober 2000 van de band in een Aston Martin V8 Vantage Volante. Opmerkelijk is dat de motoren in eerste instantie met brandstofinjectie van Bosch werden geleverd maar door de slechte kwaliteit, hoge prijzen en de arbeidsintensieve installatie werd daar snel vanaf gezien en werden er carburateurs van Weber toegepast. Dat gaf de auto een 0,2 seconden snellere acceleratie, namelijk van 0 naar 100 kilometer in 5,7 seconden. Ongekend in die tijd.

De Aston Martin V8 Series 4 Oscar India uitvoering werd geïntroduceerd in oktober 1978 op de Birmingham International Motor Show. Uiterlijk onderscheidde het model zich door de “power bulge” op de motorkap en de in de achterzijde geïntegreerde spoiler. Veruit de meeste modellen werden uitgerust met de 3-traps automaat van Chrysler. Slechts 352 Oscar India’s hebben de fabriek verlaten tussen 1978 en 1985.

De hier aangeboden Bond Car met 300 brullende pk’s dateert uit 1985 en is uitgevoerd in groen metallic. De verkoper uit Duitsland geeft helaas geen uitvoerige omschrijving van de historie behalve dat de auto uitvoerig is gerestaureerd. Of de kilometerstand van 6.320 gerekend is vanaf 1985 of pas na de restauratie is ook niet bekend. De nieuwstaat van de auto is echter goed zichtbaar op de foto’s. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de. Voor € 69.500 is het mogelijk om je een echte James Bond te wanen.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin V8 Series 4 Oscar India”