Simca 1200 S Bertone Coupé

De Simca 1000 Coupé is de opvolger van de Aronda en is getekend door de bekende Italiaanse ontwerper Giorgetto Giugiaro die op dat moment pas werkzaam was voor Bertone. In 1963 werd het model voor het eerst aan het grote publiek getoond en was ondanks zijn relatief bescheiden productieaantallen populair bij een wat jongere doelgroep.

Technisch was de Coupé gebaseerd op de Simca 1000, een gezinsauto, zo beschikte de Coupé over dezelfde 944cc motor. Vanwege de sportieve rijeigenschappen werden er remschijven rondom toegepast. In 1967 verscheen er een verbeterde versie, de 1200S, met een 1.204cc motor, diverse uiterlijke aanpassingen en een standaard leren interieur. De 1200S zou uiteindelijk beter verkopen dan de 1000, waarschijnlijk omdat deze zijn sportieve uiterlijk ook daadwerkelijk waarmaakte. Uiteindelijk zijn er totaal 14.279 exemplaren van de Simca Coupé verkocht.

Simca 1200 S Bertone Coupé

Deze Simca 1200 S Bertone Coupé wordt in Zwitserland te koop aangeboden door Classic-Autos.ch. Volgens de verkoper is het een zeer vermakelijke auto om mee te rijden door zijn perfecte gewichtsverdeling en gulzige motortje. De Simca is nieuw geleverd in Zwitserland en is gedurende zijn loopbaan uitstekend onderhouden en gedocumenteerd. Zelfs het originele serviceboekje is aanwezig. De auto heeft geruime tijd onderdeel uitgemaakt van een verzameling.

simca-1200s-bertone-coupe-04

De liefhebbende eigenaar heeft zo’n beetje alles een keer aangepakt, niet alleen de carrosserie is omvangrijk gerestaureerd ook de techniek en elektra is in perfecte staat gebracht. De rekeningen van alle werkzaamheden zouden de vraagprijs van omgerekend ongeveer € 26.500 te boven gaan.

Deel hieronder je mening over deze Simca!

Tags from the story
0 replies on “Simca 1200 S Bertone Coupé”