Jaguar E-Type Series 1 Low Drag 1963

De Jaguar E type Series I werd in 1961 op de Autosalon van Genève geïntroduceerd. Tot aan 1974 werd het model in drie generaties gebouwd. De auto was een ware revolutie op het gebied van design en prestaties. Omdat de auto aantrekkelijker geprijsd was dan zijn concurrenten in die tijd zijn werd het model een verkoopsucces. Ongeveer 70.000 E Types hebben de fabriek verlaten. Het model heeft een legendarische status bereikt en voert vele lijstjes aan als het gaat om epische sportwagens en design hoogstandjes.

De eerste serie (Series 1) beschikte over een 3,8 liter 6-in-lijnmotor. In 1964 werd de cilinderinhoud opgetrokken tot 4,2 liter. De E-type beschikte, in tegenstelling tot wat gebruikelijk was in die tijd, over onafhankelijke wielophanging en bekrachtigde schijfremmen op de vier wielen. Optioneel kon de auto vanaf 1969 zelfs met airconditioning en stuurbekrachtiging worden uitgevoerd!

Jaguar E-Type Low Drag GT

Vlak na de introductie van de E-type wilde men bij Jaguar weten of een auto gebouwd kon worden die meer in de stijl van de Jaguar D-type raceauto, waarvan de E-type was afgeleid, lag. Enkel het prototype werd in de zomer van 1962 afgewerkt, de zogenaamde Low Drag GT. De auto werd een jaar later aan Jaguar-racepiloot Dick Protheroe verkocht. Daarna is hij in het bezit van vele verzamelaars geweest waarvan de privécollectie van Viscount Cowdray geacht wordt de huidige te zijn.

Video van een Eagle Low Drag GT:

De Low Drag Coupé werd als een coupé ontworpen met een koetswerk van aluminium en een stalen chassis. Daarop werd een gewijzigde versie van Jaguars 3,8 liter geïnstalleerd met experimentele cilinderkoppen die uit de Le Mans-racewagens afkomstig waren. Omdat de Jaguar E-Type Low Drag GT volgens velen een van de mooiste auto’s ooit is gebouwd is het een geliefd voorbeeld voor kleinschalige bedrijven zoals het Britse Eagle die hun eigen interpretatie op basis van originele E-Types bouwt.

Jaguar E-Type Series 1 Low Drag 1963

Deze Jaguar E-Type Series 1 Low Drag wordt in eigen land te koop aangeboden door The Houtkamp Collection. De auto is opgebouwd door de gerenommeerde Spaanse specialist Nuno Gama Rocha op basis van een originele Series 1 uit 1963 met een extreem oog voor detail. We hebben de auto zelf mogen aanschouwen en waren hevig onder de indruk van de looks, smaakvol gekozen materialen/kleuren en het perfectionisme waarmee deze Jaguar is opgebouwd.

jaguar-e-type-lowdrag-6952

jaguar-e-type-lowdrag-7063 jaguar-e-type-lowdrag-6981

Onder de kap ligt een 300pk sterke zescilinder die garant staat voor indrukwekkende prestaties. De prijs is op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Jaguar!

Tags from the story
0 replies on “Jaguar E-Type Series 1 Low Drag 1963”