Porsche 356 B T6 1600

Eind 1959 werden er flinke wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp van de Porsche 356. Uiterlijk werd met name de frontpartij gewijzigd met een andere bumper en koplampen en kreeg de Coupé tochtraampjes voor. In het interieur viel een nieuw stuurwiel, pookknop en de achterbank op. Technisch kreeg de B een nieuwe hydraulisch gedempte stuurinrichting, remtrommels met koelribben, radiaalbanden en koplampen met a-symmetrische lichtbundels. Tevens maakte de “Super 90” motor zijn opwachting met een vermogen van 90pk. De T6 versie was de verbeterde versie van de 356B waarbij een grotere voor- en achterruit was geplaatst en de motorkap voorzien was van twee ventilatieroosters. Daarnaast was de kofferbak vergroot, het reservewiel verplaatst en werd er een plattere benzinetank geplaatst. Bijzonder was dat er vanaf dat moment airconditioning aan de optielijst werd toegevoegd en een elektrisch schuifdak. Er waren motoren leverbaar met 75pk en 90pk.

Porsche 356 B T6 1600

Deze Porsche 356 B T6 1600 wordt in Duitsland te koop aangeboden via Mobile.de. De auto is uitgevoerd zoals wij een 356 graag zien, namelijk met de nodige upgrades voor betere prestaties, coole stickers en spartaanse kuipstoeltjes. In 2017 is de auto van een nieuwe Type 4 (914) motor met veel onderdelen van Benton Performance voorzien die er inmiddels 5.000km op heeft zitten. Deze krachtbron maakt van de Porsche een waar bommetje met een respectabele 136pk.

De remmen aan de voorzijde zijn uitgevoerd met schijven voor een betere stopkracht, de velgen zijn in 2017 vervangen en voorzien van Dunlop banden. De carrosserie zou niet perfect zijn maar vrij van roest, aldus de verkoper. Voor degene die de originele motor wil monteren wordt deze meegeleverd, echter zou deze niet compleet zijn. Voor 85.000 Euro rij je in deze coole Porsche met, zeer waarschijnlijk, een grote glimlach.

Deel hieronder je mening over deze Porsche!

Tags from the story
0 replies on “Porsche 356 B T6 1600”