McLaren F1 met 239km(!) op de teller

De McLaren F1 werd gebouwd tussen 1992 en 1998 door McLaren Cars,  het bedrijfsonderdeel dat tevens verantwoordelijk was voor het McLaren-Formule 1-team. Opvallende kenmerken in het ontwerp van Gordon Murray waren onder andere de bestuurderspositie in het midden voor een beter zicht op de weg en het bladgouden hitteschild. Een BMW 6.1 liter V12 zorgde voor de aandrijving en daarmee was de F1 voor geruime tijd de snelste productieauto ter wereld met een topsnelheid van 386,5km/u. Pas 10 jaar later werd deze titel overgenomen door de Koenigsegg CCR. De totale productie besloeg slechts 107 exemplaren, dat is inclusief 7 prototypes en de racers die onder andere reden in de 24-uurs van Le Mans.

Inmiddels is het een van de meest begeerlijke Youngtimers die op veilingen al gauw meer dan 10 miljoen Euro opbrengt.

McLaren F1

Deze McLaren F1 wordt in Engeland te koop aangeboden via Classic Driver met slechts 239km op de teller. Daarmee is dit exemplaar de F1 met de laagste kilometerstand die je wereldwijd zal vinden. De auto staat zelfs nog in het plastic zoals deze de fabriek toen heeft verlaten! Het zal je niets verbazen als de rest van de auto, die nooit geregistreerd is en altijd in bezit is geweest van 1 eigenaar, voor het overige ook splinternieuw is.

De eigenaar bestelde de auto met een LM uitlaat, GTR stuurwiel in suede en carbon met het F1 logo dat verwijderd kan worden en een speciaal TAG Heuer horloge dat bij deze auto hoort met het chassisnummer op de achterzijde gegraveerd. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze McLaren!

Tags from the story
0 replies on “McLaren F1 met 239km(!) op de teller”