Renault Alpine V6 Turbo Le Mans

Halverwege jaren tachtig was het tijd voor iets nieuws bij het bedrijf in Dieppe zodat de toekomst zeker gesteld kon worden. De Alpine GTA werd gemaakt als opvolger van de A310 en kreeg flink wat bemoeienis mee van Renault omdat de grote fabrikant over veel meer geavanceerde computers beschikte. Net als in de A310 werd de motor achterin geplaatst en beschikte de GTA over twee krappe zitplaatsen achterin. Daarnaast groeide het model flink ten opzichte van zijn voorganger wat vooral de interieurruimte ten goede kwam. Door de inbreng van Renault werd de GTA veel stijver en meer aerodynamisch. De GTA bleek helaas niet het commerciële succes wat men er van had verwacht, er werden slechts 6.500 stuks van verkocht gedurende de looptijd van 7 jaar.

In 1990 introduceerde met de ultieme versie, de Renault Alpine GTA Le Mans. Met een beperkte oplage is dit een veel gezochte versie van de GTA, die overigens bedacht en ontwikkeld was door een Duitse specialist. Uiterlijk onderscheidde de Le Mans zich door een speciale bodykit, bredere wielkasten, een ander front en grotere wielen. Er waren drie kleuren leverbaar: donkerrood metallic met zwart dak, donkergroen en Alpine blauw

Renault Alpine V6 Turbo Le Mans

Deze Renault Alpine V6 Turbo Le Mans in Scarabee metallic wordt in eigen land te koop aangeboden door  Classic Youngtimers Consultancy. Volgens de verkoper betreft het een zeer goed onderhouden exemplaar met een gedocumenteerde historie. De teller geeft een bescheiden 81.726km weer.

Het typisch Franse, en daardoor zeer charismatische, interieur is uitgevoerd in luxe grijs two-tone leer. En zeg nu zelf, is het geen beauty deze 28 jaar oude snelle Fransman? Het prijskaartje vermeldt € 55.750.

Deel hieronder je mening over deze Alpine!

Tags from the story
0 replies on “Renault Alpine V6 Turbo Le Mans”