Alfa Romeo 6C Sport Berlina Pininfarina

De Alfa Romeo 6C is in vele varianten gebouwd tussen 1925 en 1950 met een zescilinder onder de kap. Vooral de modellen na de oorlog zijn spraakmakend vanwege hun schoonheid en exclusiviteit omdat deze vooral werden uitgeleverd aan een select groepje elitaire klanten. Volgens velen is de 6C het absolute hoogtepunt in de geschiedenis van het Italiaanse merk.

Alfa Romeo 6C Sport Berlina Pininfarina

Deze Alfa Romeo 6C Sport Berlina Pininfarina uit 1950 wordt in België te koop aangeboden via Classic Driver. De 6C werd door veel Italiaanse carrosseriebouwers als basis gebruikt, zo ontstonden er allerlei carrosserievarianten zoals sportauto’s, raceauto’s en dus ook deze comfortabele limousine. Dit exemplaar heeft het grootste gedeelte van zijn bestaan rondgereden in het droge zuiden van Italië en is daardoor bijzonder goed bewaard gebleven inclusief een charmant patina.

alfa-romeo-6c-sport-berlina-pininfarina-02

alfa-romeo-6c-sport-berlina-pininfarina-05 alfa-romeo-6c-sport-berlina-pininfarina-03

Het koetswerk is van de hand van de meester Pininfarina die ongeveer 80 exemplaren met deze zogenaamde Sport Berlina body produceerde. Elk exemplaar was op detail weer anders, aangepast aan de wensen van de welgestelde kopers. Naar verluid zouden er nog maar 17 exemplaren van dit type bewaard zijn gebleven. Dat houdt in dat je met deze auto een unieke entree hebt bij de bekende evenementen voor klassieke auto’s. Het prijskaartje vermeldt € 225.000.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 6C Sport Berlina Pininfarina”